محمد امامی

روی سخنم در این نوشتار، با برادر ارجمند و گرانقدر جناب آقای «بابایی»، معاون استانداری یزد در دولت دهم است و به این دلیل این سخنان را مطرح می کنم که شنیده ام ایشان بارها در موقعیت های مختلف و همچنین اخیرا اقرار کرده اند و برادر ارجمند و گرانقدر جناب آقای مهندس کلانتری استاندار اسبق یزد را برای استانداری یزد بر خود ترجیح داده اند.

برادر گرانقدر جناب آقای بابایی؛ ابتدا لازم می دانم مراتب سپاس خود را از شما به خاطر بیان صریح واقعیت ها ابراز کنم و این برخورد اخلاقی شما را می ستایم.

همچنین شنیده ام که جناب عالی دارای سوابقی در خصوص قرآن و نهج البلاغه هستید و همانگونه که خود مستحضرید در فرهنگ قرآن بر سپردن مسئولیت ها به اهلش مطرح است. در منطق قرآن كريم منصب ها و مسئوليت ها، امانت هايي به شمار مي آيند كه بايد به اهلش واگذار شوند؛ چنان كه مي فرمايد: «ان الله يامركم ان تودو الامانات الي اهلها؛[ النساء: 58] همانا خداوند شما را  امر مي كند كه امانت ها را به اهل آن واگذار كنيد.»

همچنین در بيان و سيره پيامبر اعظم(صلی الله عليه و آله) نيز به گونه اي شفاف و گويا، توجه به اين اصل مشاهده مي شود؛ چنان كه در بياني شيوا مي فرمايند: «من استعمل عاملا من المسلمين و هو يعلم ان فيهم من هو اولي بذلك منه و اعلم بكتاب الله و سنه نبيه، خان الله و رسوله و جميع المسلمين؛ هر كس كارگزاري از مسلمين را به كار بگيرد و حال آن كه مي داند در بين مسلمانان كسي هست كه از او شايسته تر و داناتر به كتاب خدا و سنت رسولش است، به خداوند و رسول او و تمام مسلمانان خيانت كرده است.»[ الغدير، عبدالحسين اميني، دارالكتب العربي، بيروت، ج 8، ص 291 و سنن كبري، احمد بيهقي، بيروت، دارالفكر، ج 10، ص .118]

امام علی(ع) نیز در خطبه 172 نهج البلاغه می‏فرمایند: «ای مردم! سزاوارترین کس به خلافت،قوی‏ترین مردم نسبت به آن و داناترین‏ آنان به فرمان‏های خداست».در نتیجه در هر مدیریتی، و در اداره‏ هر کاری باید فرد شایسته و اهل آن را یافت و کار را به او سپرد. پذیرفتن مسئولیتی بدون داشتن صلاحیت‏های لازم آن، بزرگ‏ترین‏ ضربه را به یک نظام می‏زند.کسی باید مسئولیت قبول کند که از نظر مدیریت قوی‏ترین، مدبرترین، شجاع‏ترین، تواناترین، و قاطع‏ترین، عالم‏ترین افراد در دین باشد.

ايشان پس از پذيرش منصب خلافت دليل آن را نبود شخص شايسته اي براي حكومت دانسته، در نامه اي خطاب به كوفيان فرمودند: «خداوند آگاه است كه چاره اي جز پذيرش حكومت نداشتم و اگر شايسته تر از خود را مي يافتم، هرگز بر او پيش قدم نمي شدم.»[ الجمل، شيخ مفيد، قم، انتشارات كنگره جهاني شيخ مفيد، 1413 هجري قمري، ص .259]

جناب عالی که دارای سوابق قرآنی و نهج البلاغه هستید، بیشتر مستحضرید که منطق قرآن و احاديث نشانگر اين مطلب است كه ملاك برتري و گزينش ها بايد فقط براساس توانايي هاي افراد، به علاوه لياقت، پاكدامني و تعهد باشد و بايد پذيرفت كه در يك نظام شايسته سالار، انتخاب ها در تمام مراحل مديريتي بايد بر همين ملاك ها صورت گيرد و ما هم شايسته است به شكرانه موقعيتي كه پس از حماسه ی سیاسی 24 خرداد 1392 و تمایل مردم به تغییر رویکردها و اعتماد به پيش آمده و سرنوشتمان به دست خودمان رقم خواهد خورد، بهترين گزينه ها را انتخاب كنيم و افرادي را براي تصدی مسئولیت های کلان انتخاب كنيم كه هم از توانايي هاي بالايي برخوردار باشند و هم با شعارها و برنامه های دولت تدبیر و امید همسو باشند و هم از پشتوانه ی اجتماعی و توانایی برقراری ارتباطات سازنده با شخصیت های کشوری و ملی برخوردار باشند.

برادر ارجمند جناب آقای بابایی؛ از سویی  اقرار  قابل تقدیر جناب عالی به ارجح بودن برادر ارجمند جناب آقای مهندس کلانتری به لحاظ توانایی های مدیریتی و موقعیت ارتباط با شخصیت های کشوری و ملی، برای تصدی مسئولیت استانداری یزد، بیانگر وقوف و اشراف جناب عالی به این فرهنگ قرآنی و اهل بیتی است.

از سوی دیگر برخورد غیر شفاف و ابهام آمیز جناب عالی با تلاش مستمر  جریان هایی که به لحاظ فکری، با دولت تدبیر و امید زاویه دارند جهت متقاعدساختن مسئولان وزارت کشور برای سپردن مسئولیت استانداری استان یزد به جناب عالی، که به نظر مقاومت در برابر خواست عمومی برای تغییر محسوب می شود، نوعی دوگانگی در گفتار و کردار شما را به ذهن متبادر می سازد.

فرهنگ قرآنی و اهل بیتی که شما در آن دارای سوابق روشنی هستید حکم می کند که: لا ینفع قول بلاعمل و لا یتم حسن القول الا بحسن الفعال. گفتار بدون عمل سودی ندارد و نیکویی سخن جز با نیکویی عمل تمام نمی گردد. امام علی (ع) در توصیف بهترین و نیکو ترین مقال فرموده اند : خیر المقال ما صدقه الفعال و احسن المقال ما صدقه حسن انفعال. بهترین سخن آن سخنی است که رفتار آن را تصدیق کند و نیکوترین سخن آن سخنی است که نیکی کردار آن را تصدیق نماید و در جای دیگر فرموده اند : العالم من شهدت یصحه اقواله افعاله. دانا کسی است که کردارش به صحت و درستی سخنانش گواهی دهد. با توجه به رهنمودهایی که از امیرالمومنین (ع) ذکر شد، شایسته است اقرار خویش به ارجحیت آقای مهندس کلانتری برای مسئولیت استانداری یزد را با عمل شایسته ی دیگری بیارایید، چرا که اگر چنین نکنید، گفتارتان با عمل تصدیق نشده و عمل شما به درستی گفتارتان گواهی نمی دهد، و از فرد متدینی چون جناب عالی بعید است سخنی بگوید که مغایر با عملش باشد.

 بنابر آنچه یادآوری شد پیشنهاد مشخص این است که جناب عالی که خود بارها به ارجحیت آقای مهندس کلانتری به لحاظ شایستگی برای مسئولیت استانداری یزد اقرار و اذعان نموده اید، با صدور بیانیه، نامه، مصاحبه، یا هر روش دیگری که خود به صلاح می دانید اعلام فرمایید که قصد ندارید هنگامی که فردی برتر از خود به لحاظ توانایی های لازم برای استانداری یزد (آقای مهندس کلانتری) به عنوان گزینه ای مطرح حضور دارد، حاضر به رقابت با ایشان نیستید و عمل به باور درونی خود را ترجیح می دهید.

شایسته است به جریان هایی که پیگیر رایزنی و اعمال فشار بر مسئولان برای واگذاری مسئولیت استانداری به جناب عالی هستند، اعلام فرمایید با توقف فعالیت های پیگیر خود، اجازه دهند شما با عمل مطابق با گفتارتان مسیر توسعه، پیشرفت و تعالی استان یزد را فراهم آورده و بیش از این فرایند انتخاب استاندار یزد را طولانی نسازند تا با آغاز تغییر مورد نظر مردم هر چه زودتر شاهد رخت بربستن رکود، کندی یا توقف فعالیت های توسعه ای در استان باشیم و منافع مردم شریف دارالعباده را تامین نماییم.

در پایان با این امید که جسارتم را ببخشایید، توفیق جناب عالی را در عرصه های خدمتگزاری به ولی نعمتان جامعه، از خدای رحمان و رحیم مسئلت می نمایم.

والسلام علی من  اتبع الهدی

27 مهرماه 1392

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا